В Італії розпочали розслідування щодо 19-річного юнака, який начебто поїхав захищати Україну

Прокуратура італійської Генуї розпочала розслідування щодо молодика, якого звинувачують у тому, що він поїхав в Україну, аби воювати там проти рф на боці ЗСУ

Про це інформує ANSA.

Це перший такий випадок в країні. Заступник прокурора Генуезького окружного управління по боротьбі з мафією та тероризмом Марко Зокко звинувачує 19-річного Кевіна Чіаппалоне в тому, що він є найманцем та вступив до “Української Інтернаціональної бригади” (ймовірно, мова йде про Інтернаціональний легіон – Ред.).

Тепер італійцю, прихильнику ультраправого руху CasaPound, загрожує позбавлення волі від двох до семи років.

Відділ загальних розслідувань і спеціальних операцій Італії почав розслідування після заяв молодого чоловіка тижневику “Панорама”, в яких він казав, що хоче виїхати захищати Україну після того, як почув слова путіна про “денацифікацію країни”.

Як стало відомо, Чіаппалоне, без жодного досвіду служби в армії чи користування зброєю, виїхав у травні та, ймовірно, потрапив в країну через польський кордон. Слідчі опитали кількох людей з CasaPound та зʼясували, що хлопець все організував самостійно через Інтернет. До Польщі він прибув літаком, а звідти автобусом доїхав до України.

Реклама

Залишити коментар