Жіноча збірна України перемогла на шаховій Олімпіаді у Індії

Жіноча збірна України вдруге в історії посіла перше місце на шаховій Олімпіаді. До цього жіноча збірна перемагала у 2006 році.

Про це повідомляє «Суспільне Спорт».

У складі команди були Марія та Ганна Музичук, Анна Ушеніна, Юлія Осьмак та Наталія Букса. Турнір проводили вперше за чотири роки. На Олімпіаді-2018 українська команда стала другою, поступившись Китаю.

Цьогоріч українська команда за підсумками 11 раундів турніру випередила всі інші збірні. Збірна закінчила змагання без жодної поразки: сім перемог та чотири нічиїх.

В останньому раунді Україна зіграла з польською командою, яка теж претендувала на перемогу на шаховій Олімпіаді. Україна виграла дві з чотирьох партій проти Польщі, ще дві завершилися нічиєю.

Україна набрала загалом 18 очок. Така ж кількість балів була й у команди з Грузії, проте українська збірна обійшла її за додатковими показниками.

Востаннє жіноча збірна України з шахів не потрапляла на подіум Олімпіади ще у 2010 році. Після цього команда тричі посідала третє місце (2012, 2014 та 2016 роки), а також друге у 2018 році.

Чоловіча збірна України на цьогорічній шаховій Олімпіаді набрала 14 очок та посіла 31-е місце.

Реклама

Залишити коментар