Представились банкірами: вчора шахраї ошукали трьох чернівчанок на 110 тисяч гривень

Учора, 8 серпня, до поліції звернулися троє жительок міста Чернівці, які стали жертвами шахрайства. Жінки розповіли поліцейським, що невідомі особи, у телефонній розмові представлялися співробітниками фінансової установи. Про це повідомляє відділ комунікації поліції у Чернівецькій області.

Псевдобанкіри повідомляли, що кошти чернівчанок в небезпеці через несанкціонованих вхід в систему посторонніх осіб. Аби вберегти заощадження шахраї попросили уточнити персональні дані та коди з смс-повідомлень, які надійдуть на мобільний телефон. Як тільки жінки це зробили, отримували сповіщення про списання коштів з банківських карток.

Внаслідок таких операцій чернівчанка втратила 59 тисяч гривень, інша майже 43 тисячі гривень, ще одна заявниця 8000 гривень.

Також цього дня до правоохоронців звернулася 35-річна жителька міста Новодністровськ, яка стала жертвою фішингової атаки. Жінка отримала повідомлення з недостовірним посиланням, перейшовши за яким здійснила авторизацію через мобільний застосунок. Буковинка ввела реквізити банківського рахунку та коди доступу, в результаті чого  втратила понад 24 тисячі гривень.

Поліцейські застерігають не варто відкривати посилання від незнайомих або малознайомих співрозмовників, проходити авторизацію на сторонніх сайтах, а також надавати платіжні дані. Саме таким чином на спеціально створених сайтах шахраї отримують доступ до ваших персональних даних.

Реклама

Залишити коментар