В Україні вироблятимуть безпілотники: турецька компанія Baykar Makina придбала ділянку для будівництва заводу

Турецька компанія Baykar Makina, що виробляє безпілотні літальні апарати, в тому числі ударний Baykar TB2, вже зареєструвалась в Україні та придбала ділянку для будівництва заводу. Про це в інтерв’ю “РБК-Україна” заявив посол України в Туреччині Василь Боднар.

“Власник компанії “Байкар” створив свою українську компанію в Україні, ця компанія вже придбала земельну ділянку, вони розробили проєкт самого заводу та мають намір реалізувати його до кінця, оскільки це було майже особисте зобов’язання власників компанії зробити це виробництво в Україні“, — зазначив він.

Посол переконаний, що завод буде збудований.

“Буквально тиждень тому уряд затвердив двосторонню угоду і надіслав її до парламенту на ратифікацію, угоду про будівництво самого заводу”, — зауважив Боднар.

За його словами, цей крок має не лише політичне, але й практичне значення.

“На значній частині моделей, які будуть вироблятися на цьому заводі, будуть стояти комплектуючі українського виробництва. Це можуть бути двигуни, інші запасні частини, колеса, багато чого різного, що є високотехнологічне у нас, і може бути використане для цих літальних апаратів”, — пояснив посол.

Реклама

Залишити коментар