У Чернівцях розробили проєкт нового освітлення для ЧНУ

Про це повідомив заступник міського голови Василь Зазуляк.

“Що запам’ятовується кожному з нас? А що приваблює туристів? Думаю, ви зі мною погодитеся, це історії. Історії людей, будівель, життя. Вони унікальні та неповторні, вони роблять життя цікавішим.
І знаєте, у нашого центрального корпусу університету з’явилася нова історія. Історія про війну, порятунок з окупації та жагу до розвитку. Саму історію ви почуєте у відео, а я додам трішки контексту.
Разом з компанією Expolight розробили проєкт нового сучасного освітлення для нашого діаманта – університету. Коли ми втілимо його в життя – будівля зможе самостійно, без сторонньої допомоги, розказувати історії, а кожен охочий зможе в них поринути. Наразі вже тестуємо унікальне обладнання. Ідею втілимо після того, як Україна переможе російського агресора”,
йдеться у дописі Зазуляка.

“Цей обʼєкт особливий також і тим, що буде не тільки тішити містян і гостей міста своєю красою, але і тим, що фасад університету буде візуально розповідати історію України і міста. Впевнений, що це місце стане якщо не головним, то одним із найголовніших туристичних поінтів. Ми поєднуємо традиційну підсвітку, яка проявляє мереживний рельєф фасаду, та перманентну 3D меппінг проєкцію. Переплетення аналогових та діджитальних прийомів давно стало однією із наших цікавих фішок”, – написав директор компанії Expolight Микола Каблука.

Реклама

Залишити коментар