Сім проросійських партій оскаржують свою заборону у Верховному Суді

Проросійські партії оскаржують свою заборону у Верховному Суді. Наразі відомо вже про 7 із 16 подібних оскаржень.

Про це повідомляє рух “Чесно”.

Так, станом на 5 серпня відомо, що апеляційні скарги подали партії “Соціалісти”, “Союз лівих сил”, ОПЗЖ, “Партія Шарія” та Соціалістична партія України.

Останніми скарги на рішення Восьмого апеляційного суду Львова подали Прогресивна соціалістична партія України Наталії Вітренко та партія “Щаслива Україна” (раніше “Успішна країна”) – політична сила ексміністра доходів та зборів часів експрезидента Віктора Януковича Олександра Клименка.

Зазначається, що Верховний Суд уже почав розглядати апеляційні скарги “Союзу лівих сил” та партії “Соціалісти”, у цих справах уже відбулися перші засідання.

У русі “Чесно” нагадали, що протягом червня-липня 2022 року Восьмий апеляційний суд Львова задовольнив всі позови Міністерства юстиції й заборонив 16 проросійських політичних партій. Рішення із заборони партій “Опозиційний блок”, “Ліва опозиція”, партії “Русь єдина” (“Партія політики путіна”) та Комуністичної партії України вже набрали законної сили й через вихід строків подання апеляційної скарги найімовірніше не оскаржуватимуться.

“Водночас наразі остаточно не з’ясована доля ще 5 партій. З одного боку в реєстрі немає відповідної дати набрання рішенням законної сили, а з іншого – відсутня інформація про подання ними апеляційних скарг. Ідеться про партії “Наші”, “Держава”, “Блок Володимира Сальдо”, Робітничу партію України та партію “Справедливості та розвитку”, – ідеться в повідомленні.

Реклама

Залишити коментар