Гауляйтера рф на Херсонщині Сальдо відправили до Москви через стан здоров’я

Призначеного окупаційною владою «очільника» окупованої території Херсонщини колаборанта Володимира Сальдо транспортують до Москви через стан здоров’я. Перед цим він передав свої «повноваження» іншому.

Про перевезення Сальдо до Москви повідомила так звана адміністрація окупованої Херсонщини.

Сальдо мають транспортувати до Науково-дослідного інституту швидкої допомоги імені Н. В. Скліфосовского Департаменту охорони здоров’я Москви. Це один з найбільших у Москві центрів, що займається проблемами швидкої медичної допомоги, зокрема гострих отруєнь.

Колаборанта Сальдо перевезуть «бортом із Сімферополя до Москви». Що саме із Сальдо сталося, окупаційна влада не повідомляє.

Кремлівське видання «РИА Новости» писало, нібито Сальдо госпіталізували «через погіршення самопочуття, попередньо, внаслідок ускладнень після коронавірусу». За даними цього ж ЗМІ, медики говорили про «позитивну динаміку» у Сальдо, перш ніж його довелося везти до Москви.

Однак інше російське видання Baza із посиланням на джерела писало, що Сальдо ввели у медикаментозну кому, а медики підозрюють, що його могли отруїти. Його стан називають «дуже важким».

Водночас інший колаборант росіян Кирило Стремоусов цю інформацію заперечив та заявив, що «хвороба Володимира Сальдо — це результат фізичної та психічної перенапруги», яку той переніс за останні 6 місяців.

Реклама

Залишити коментар