Червоний Хрест виплатить допомогу українським ветеранам з інвалідністю

Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна та представники Червоного Хреста підписали чотиристоронній Меморандум про взаєморозуміння щодо підтримки ветеранів, які отримали інвалідність внаслідок російсько-української війни, та їхніх сімей.

Про це повідомляється на сайті Мінветеранів.

Зазначається, що документ укладено між Міністерством у справах ветеранів України, Товариством Червоного Хреста України, Міжнародною Федерацією Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця та компанією “РедРоуз Сі Пі Ес Лімітед”.

Меморандумом передбачено надання грошової допомоги (100 швейцарських франків на місяць) протягом чотирьох місяців ветеранам – особам з інвалідністю внаслідок війни І-II груп.

Для здійснення цих виплат Міжнародна Федерація Товариства Червоного Хреста і Червоного Півмісяця має намір мобілізувати кошти у розмірі до 40 мільйонів швейцарських франків.

Для отримання грошової допомоги ветерани – особи з інвалідністю внаслідок війни І-II груп зможуть подати онлайн заяви через “мобільний додаток вебпорталу електронних послуг” (Портал Дія) за допомогою послуги єПідтримка.

Виплати коштів будуть здійснюватися через платформу управління даними компанії “РедРоуз Сі Пі Ес Лімітед”. Вона використовуватиметься для обробки знеособленої інформації про отримувачів грошової допомоги, нарахування виплат та їх моніторинг, надання звітних матеріалів.

Лапутіна подякувала представникам Червоного Хреста за ефективну та швидку співпрацю, а також гуманітарну допомогу, яка надається українським громадянам в умовах війни, зокрема й ветеранам та членам їхніх родин, які стали вимушеними переселенцями.

Своєю чергою генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Максим Доценко відзначив ефективність спільної роботи з командою Мінветеранів у даному проєкті.

“Незважаючи на його складність з огляду на необхідність безпечного збереження персональних даних ветеранів, завдяки вашим фахівцям та підтримці команди Мінцифри нам вдалось вирішити проблемні питання, і сподіваюся, найближчим часом ми приступимо до реалізації наших спільних домовленостей, закріплених у Меморандумі”, – зазначив Доценко.

Реклама

Залишити коментар