У ЗСУ незабаром запустять капеланську службу — Маляр

Заступниця Міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що найближчим часом запустять капеланську службу Збройних сил України.

Про це вона написала у Facebook.

«Україна унікальна не лише волелюбством нашого народу, а й безконфліктною мультиконфесіональністю. Власне, капеланське братерство це теж доводить. Але основна наша спільна задача — це задоволення духовних потреб наших військових та підтримка їх морального духу», — йдеться у повідомленні.

Довідка:

Капелани – це священнослужителі, які поєднують свій церковний сан з іншою діяльністю. Капеланом може бути громадянин України з вищою богословською освітою, який є священнослужителем зареєстрованої в Україні церкви чи релігійної організації та який отримав мандат від власної церкви на право здійснювати капеланську діяльність.

У листопаді 2021 року Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроєкт про створення в Україні Служби військового капеланства.

Так, документ передбачає створення Служби військового капеланства як структурного підрозділу у складі військових формувань ЗСУ та закріплення статусу військових капеланів як військовослужбовців.

Крім того, закон передбачає запровадження відповідних квот конфесійного представництва та мандату на право здійснення військової капеланської діяльності.

У ЗСУ зазначали, що згідно із законопроєктом, кількість військових капеланів не може становити менше ніж 0,15% від граничної чисельності службовців для Збройних Сил, Нацгвардії, Держприкордонної служби та інших законних військових формувань.

Реклама

Залишити коментар