Евакуювали 127 пацієнтів: Попаснянський психоневрологічний інтернат отримає власне приміщення на Буковині

Попаснянський психоневрологічний інтернат, релокований до Чернівецької області, отримає окреме приміщення. Відповідне рішення ухвалила профільна комісія Чернівецької облради, повідомив Микола Гуйтор, перший заступник голови облради, пише Остров.

Микола Гуйтор уточнив, що жодних перепон у прийнятті рішення з боку депутатів облради у цьому питанні бути не може – громада Буковини зацікавлена в тому, щоб надавати всебічну допомогу закладам та підприємствам, релокованим із зони бойових дій.

Як розказав “ОстроВу” Олександр Колесніков, директор КЗ “Попаснянського обласного психоневрологічного інтернату”, заклад розмістять в будівлі колишнього туберкульозного диспансеру в селищі Красноїльськ неподалік від Чернівців.

“Наразі ми працюємо в одному з приміщень Чернівецької обласної психоневрологічної лікарні”, – уточнив Колесніков.

За його словами, пацієнтів медичного закладу (127 чоловіків і жінок) було евакуйовано з Попасної 18 березня. Два дні тривала дорога до Чернівців: автобусом людей евакуювали до Бахмута, а звідти потягом – на Буковину.

За словами керівника закладу, частина його співробітників також виїхала з Попасної в Чернівецьку область, згодом штат доукомплектували місцевими працівниками. Наразі в психоневрологічному інтернаті працює 10 співробітників.

Реклама

Залишити коментар