Арсеній Яценюк: День Хрещення України-Руси — свято нашого духовного і цивілізаційного вибору

“День Хрещення України-Руси, свято нашого духовного і цивілізаційного вибору, нашої державності й нашої незламності, ми зустрічаємо під чергові вибухи ракет. Ворог біснується, намагається залякати. Але це марно”, — написав Арсеній Яценюк на своїй сторінці у фейсбук.

“Понад тисячоліття тому з Володимирової Дніпровської купелі вийшов народ, який відкинув рабство та страх і обрав свободу й гідність. Народ, який сторіччя за сторіччям, покоління за поколінням, з роду в рід б’ється за свою волю, правду і право бути собою.

Народ, в якого намагалися і намагаються відібрати пам’ять, вимордувати голодом, вирізати до пня, знищити крилатими ракетами. Цей народ, який мав зникнути і розчинитися, не лише встояв. Він пише нині історію ХХІ сторіччя, історію Європи й цілого світу.

І Українська Державність, день якої ми відзначаємо сьогодні – вже п’ять місяців не питання тільки нашого майбутнього, в якому не мають, не можуть повторитися жахіття Голодоморів, Соловків, Бучі й Ірпеня. Це питання майбутнього світової цивілізації, питання про те, чи вдасться людству відвернути планетарну катастрофу.

Світ знає, що сьогодні це залежить від України. Світ щирий, коли вигукує наше національне гасло “Слава Україні!” І зміцнюється у вірі й надії, коли чує відлуння “Героям слава!””, — йдеться у повідомленні.

Реклама

Залишити коментар