Повідомили, що банківський рахунок заблоковано: шахраї ошукали буковинця на понад 12 тисяч гривень

Учора, 26 липня, на спецлінію «102» звернувся 59-річний житель села Коболчин та повідомив, що невідома особа незаконно заволоділа його коштами у сумі майже 12 тисяч гривень. Про це повідомляє ГУНП у Чернівецькій області.

Правоохоронці встановили, що потерпілому зателефонував невідомий, який представився працівником банку. Псевдобанкір повідомив, що банківський рахунок чоловіка заблоковано та запропонував свою допомогу.

Увійшовши в довіру до буковинця, співрозмовник шахрайським шляхом дізнався всі дані банківської картки та коди, які надходили у SMS-повідомленнях. В подальшому з рахунку заявника зникли 11700 гривень. 

Правоохоронці Буковини наголошують аби не стати жертвою шахраїв, не довіряйте стороннім особам, які намагаються дізнатись  реквізити ваших банківських карток. За жодних обставин не розголошуйте конфіденційну інформацію, а саме пін-коди та номери карток, за допомогою яких зловмисники можуть привласнити ваші кошти. Встановіть добовий ліміт на зняття готівки та періодично перевіряйте стан коштів на рахунку. Якщо ви сумніваєтесь, чи дійсно вам телефонує справжній співробітник банківської установи – запитайте, коли та в яке відділення ви можете підійти й вирішити проблему особисто, а не в телефонному режимі. 

Реклама

Залишити коментар