Контрабанди на 260 тисяч: на Буковині за добу завадили 2 спробам переправи цигарок до Румунії

У Чернівецькій області охоронці кордону припинили 2 спроби контрабандистів переправити сигарети через українсько-румунський кордон. Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби.

Цієї ночі, в ході реалізації випереджувальної інформації оперативних співробітників Чернівецького загону, прикордонним нарядом відділу «Селятин» було виявлено групу невідомих осіб з пакунками за спиною. З появою військовослужбовців правопорушники покинули свої ноші та вдалися до втечі, аби уникнути відповідальності. Не зупинив контрабандистів й попереджувальний постріл прикордонного наряду. Перевіривши прилеглу до кордону місцевість, було виявлено 4700 пачок сигарет без марок акцизного податку України. За попередньою оцінкою вартість тютюну складає понад 180 тисяч гривень.

За даним фактом прикордонники направили повідомлення співробітникам Національної поліції про виявлення ознак кримінального правопорушення за ст. 204 ККУ «Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів».

Другий випадок трапився сьогодні зранку. Під час несення служби охоронці кордону цього ж відділу помітили неподалік державного кордону двох осіб з пакунками. В ході переслідування, невідомі втекли, полишивши 4 ящики сигарет відомого бренду, вартістю близько 80 тисяч гривень. Тютюнові вироби передано співробітникам Національної поліції.

Реклама

Залишити коментар