Один із найбільших світових виробників пакувань для харчів йде з росії

Шведсько-швейцарська корпорація Tetra Pak, яка є одним із найбільших світових виробників пакувальних матеріалів для харчової продукції, оголосила про повне виведення свого бізнесу з росії.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Там наголошують, що рішення пов’язане з кумулятивним впливом обмежень на експорт до росії, які призводять до нестабільності ланцюжка постачань. Внаслідок цього в компанії, мовляв, не залишається іншого виходу, окрім як покинути країну.

«Це слідує за попереднім рішенням компанії призупинити всі нові інвестиції та проєкти в росії, обмеживши свою діяльність лише підтримкою продуктів першої необхідності для клієнтів, відповідно до її твердої прихильності принципу права людей на доступ до безпечних харчів», — зазначили в компанії.

Tetra Pak погодила передавання свого російського бізнесу місцевому керівництву. Це мінімізує вплив на працівників і дасть змогу «підтримувати доступ споживачів до основних харчів».

Після передання прав власності нова компанія працюватиме як незалежна юридична особа під новою назвою і не буде афілійованою з Tetra Pak. Це означає, що після 62 років присутності Tetra Pak іде з росії.

Реклама

Залишити коментар