З рф у нас були десятки різних угод, і вона завжди їх порушувала — Арсеній Яценюк про Стамбульську угоду

З одного боку, всі дуже раді через підписання цієї угоди. Україна принаймні отримає безпечний прохід для 20 млн тонн зерна, і це шлях до подолання глобальної продовольчої кризи. Про це повідомив Арсеній Яценюк у інтерв‘ю Times Radio.

На думку Арсенія Яценюка, важливо прибрати першопричину цієї ситуації. “Хто використовує як зброю зерно, енергоресурси, газ, нафту, аби підірвати вільний світ та принести страждання? Це путін”.

“Це ще один вияв цинічності підходу росіян. Нагадаю: аби підписати цю «зернову угоду», росія натиснула на ООН, щоб підписати меморандум, який дозволяє їм легко експортувати своє продовольство і добрива, що були частково під санкціями США та ЄС. Тож ця угода вигідна і для рф”, — повідомив він.

Це тимчасове рішення, ухвалене під егідою ООН. “І я ціную хоча б якісь зусилля ООН зробити щось для порятунку світу”, — зазначив він.

“Ця угода стосується лише зерна. Але що нам робити із вугіллям, сталлю, металом, залізною рудою та рештою товарів, які мають бути відправлені безпечним шляхом на українській території, в Чорному морі?

З російською федерацією у нас були десятки різних угод, і вона завжди їх порушувала. А найважливіше – що вона порушила міжнародний порядок та закон.

Тому найважливіше – як притягти до відповідальності путіна, як завершити війну та як зробити так, аби Україна перемогла і повернула всі території, тимчасово окуповані росією”, — заявив політик.

Реклама

Залишити коментар