Україна підпише договір про вивезення зерна лише з Туреччиною та ООН — Подоляк

Україна підпише договір про розблокування експорту українського зерна з Туреччиною та ООН, але не з росією.

Про це повідомив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

Він пояснив, що рф підписуватиме дзеркальний договір із Туреччиною та ООН.

«Україна не підписує жодних документів із Росією. Ми підписуємо договір з Туреччиною та ООН та беремо на себе зобов’язання перед ними. Росія підписує дзеркальний договір із Туреччиною та ООН», — зазначив Подоляк у Twitter.

Він додав, що умови договору передбачають відсутність супроводу транспорту кораблями рф та присутність представників країни-агресора в українських портах.

«У разі провокацій — негайна військова відповідь. Усі перевірки транспортних кораблів здійснюватимуться загальними групами у турецьких водах у разі виникнення такої потреби», — резюмував радник голови ОПУ.

Наразі, українська делегація на чолі з міністром інфраструктури України Олександром Кубраковим вже прибула в Стамбул на переговори щодо розв’язання зернового питання.

Як повідомили у Мініфнраструктури, у рамках візиту українська сторона провела зустріч з Генеральним секретарем Організації Антоніу Гуттерешем. В фокусі діалогу — ініціатива ООН щодо розблокування морських портів для експорту продовольства та гарантії безпеки для суден.

Генеральний секретар вкотре висловив підтримку деблокаді українських портів і запевнив, що безпека є беззаперечним пріоритетом ООН. Зі своєї сторони Організація зробить максимум, аби цей принцип дотримувався всіма учасниками переговорів.

Реклама

Залишити коментар