Нацрада анулювала ліцензії каналів та провайдерів Ахметова

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення анулювала ліцензії 14 компаній, які належать українському бізнесмену Рінату Ахметову.

Таке рішення регулятор ухвалив на засіданні 21 липня, цитує «Детектор медіа».

Зокрема, йдеться про канали «Україна», НЛО.TV, «Донбас», «Індиго tv», «Україна 24» (ефірна та супутникова ліцензія), «Футбол 1», «Футбол 2», «Футбол 3» (супутникові ліцензії).

Представників медіагрупи на засіданні не було. Заступник голови Нацради Олег Черниш зазначив, що доля абонентів DTH-платформи Xtra.tv не відома, і шкодував через відсутність представників.

Окрім цього, анульовані ліцензії футбольного клубу «Шахтар» — Shakhtar∙TV та регіонального каналу ТВ-5, власником якого була ПАТ «Запоріжсталь» («Метінвест»), ТОВ «ТРКК СігмаТВ» та ТОВ «Телерадіоорганізація “Маріупольське телебачення”» («МТВ»).

У своїх поясненнях канал «МТВ» зазначив, що відмовляється від ліцензії «у зв’язку з набуттям чинності закону про олігархів та несумісність розвитку з наслідком впровадження цього закону».

Про свій вихід із медіабізнесу в SCM заявили 11 липня. Таке рішення Ахметов пояснює набранням чинності закону про олігархів, хоча себе він олігархом не визнає.

До «Медіа Групи Україна» входять понад 10 телеканалів та онлайн-видань: телеканали «Україна», «Україна 24», «НЛО TV», «Індиго TV», «Футбол 1/2/3», «34 телеканал» (регіональний), оператор супутникового мовлення Xtra TV, платформа OLL.TV, агенція «Медіа Партнерство Баінг», сайт «Сегодня» та кросплатформний проєкт Vogue.UA.

Реклама

Залишити коментар