На Буковині поліціянти оголосили про підозру учасникові злочинної групи

Підозрюваному може загрожувати до восьми років позбавлення волі.

Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Викрили зловмисника оперативники управління стратегічних розслідувань у Чернівецькій області та слідчі обласної поліції. Чоловік входив до складу злочинного угруповання. Маючи контакти з верхівкою криміналітету, неодноразово звертався до неї, аби так звані «смотрящі» допомогли йому «вирішити поточні питання», пов’язані зі злочинною діяльністю.

У січні 2022 року фігурант спланував крадіжку та залучив до її реалізації двох представників злочинної групи. Тоді вони викрали з приватного будинку підприємця майна на 500 тисяч гривень. Збутом речей займався один із спільників, а кошти розподілили між усіма учасниками злочину.

Сьогодні, 21 липня, оперативники провели обшуки за місцями мешкання фігурантів та вилучили майна на 1,3 млн грн: автомобіль, годинники, шуби, гроші та «чорнові» записи.

Крім того, організаторові злочину повідомили про підозру за ст. 255-3 (звернення за застосуванням злочинного впливу) та ч. 4 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. У червні 2022 року його спільникам було оголошено підозри за вимагання з громадянина 200 тис. грн та поширення злочинного впливу в суспільстві.

Досудове розслідування триває за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури.

Реклама

Залишити коментар