Очне навчання у школах почнеться тільки після перевірки рівня безпеки та готовності бомбосховищ — МВС

Перед початком навчального року представники ДСНС та поліції перевірять наявність і готовність бомбосховищ у закладах освіти, а також разом з освітянами проведуть низку профілактичних заходів. У закладах освіти, які не виконують безпекові вимоги, очне навчання не розпочнеться.

Про це повідомила речниця МВС Альона Матвєєва, передає ДСНС.

За її словами, рішення про початок і форму навчання в закладах освіти буде ухвалюватися окремо в кожному регіоні або навіть у кожному закладі освіти.

У зв’язку з цим на місцях у постійному режимі триває вивчення ситуації та, залежно від рівня безпеки, буде ухвалюватися рішення про дистанційне чи очне навчання. Напередодні навчального року заклади освіти перевірять на наявність бомбосховищ.

Окрім того, у межах проєкту правоохоронців щодо безпеки у школах до навчальних програм для 6-11 класів внесуть деякі зміни. Наприклад, до предмета «Захист України» додадуть окремий блок, який стосуватиметься протимінної діяльності.

У планах — розробити «Абетку з безпеки для учня середньої школи» та мобільний застосунок, щоб кожна дитина могла знайти інформацію, як поводити себе в різноманітних небезпечних ситуаціях.

Реклама

Залишити коментар