H&M повністю йде з росії

Шведський бренд одягу H&M повністю йде з російського ринку. Магазини в росії тимчасово відкриють, щоб розпродати залишки товарів.

Про це йдеться у заяві компанії.

«Після ретельного вивчення ми вважаємо неможливим з огляду на поточну ситуацію продовжувати наш бізнес у росії», — заявила гендиректорка компанії Гелена Гельмерссон.

На нетривалий час магазини у росії відкриють, щоб розпродати залишки товарів. Компанія зосередиться на «відповідальному закритті бізнесу» та підтримці співробітників.

Компанія H&M працювала в росії з 2009 року, але на початку березня 2022-го призупинила свій бізнес через західні санкції після вторгнення рф в Україну. росія була шостим за величиною ринком для шведського бренду. Компанія збільшувала там кількість своїх магазинів, одночасно скорочуючи свою присутність на інших ринках, пише Reuters.

Тепер же H&M закриє 170 фізичних магазинів у росії та низку онлайн-каналів продажів. Від виходу з російського ринку постраждають 6 тисяч співробітників. Очікується, що на згортання бізнесу в росії компанія витратить 2 мільярди шведських крон, або 191,3 мільйона доларів.

Найбільший конкурент H&M Zara Inditex минулого тижня також заявив акціонерам, що наразі робота в росії зупинена. Компанія Adidas теж зупинила продажі в росії.

Реклама

Залишити коментар