У МОЗ розповіли, ліки проти яких хвороб надійшли в Україну в 100% обсязі

Йдеться про препарати, які закуповуються за кошти держбюджету і які пацієнти отримують безплатно

У Міністерстві охорони здоров’я повідомили, що більше ніж 90% медикаментів, які ДП Медичні закупівлі України закупило у 2021 році, вже поставлені на центральний склад підприємства і зараз їх розвозять по регіональних медичних закладах.

В повному обсязі надійшли лікарські засоби для діток із церебральним паралічем, дорослих пацієнтів та дітей із гемофілією, пацієнтів з ідіопатичною сімейною дистонією, інфекційними захворюваннями з високим рівнем летальності, розсіяним склерозом та тих, що потребують замісної підтримувальної терапії. Повністю закрита потреба по таких напрямках як допоміжні репродуктивні технології і скринінг новонароджених. Також в Україну поставили в необхідній кількості препарати для протидії COVID-19 та ПЛР-тести.

За іншими напрямками поставки й розвезення ліків по закладах охорони здоров’я тривають. Це препарати для проведення антиретровірусної терапії, лікування онкопатологій у дітей і дорослих, муковісцидозу, туберкульозу, серцево-судинних та орфанних (рідкісних) захворювань, первинних імунодефіцитів, ювенального ревматоїдного артриту і легеневої артеріальної гіпертензії.

Переглянути наявність медикаментів у лікарнях та графік поставок на центральний склад можна у Telegram-боті ДП Медичні закупівлі України.  

Реклама

Залишити коментар