Суд відправив за ґрати помічницю херсонського колаборанта Стремоусова, яка займалася пропагандою в соцмережах

Суд за матеріалами Служби безпеки України ув’язнив до 5 років помічницю «керівника» окупаційної адміністрації Херсону Кирила Стремоусова, яка займалася російською пропагандою в соціальних мережах.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Поплічниця прокремлівського пропагандиста координувала інформаційно-підривну діяльність агентурної мережі, створеної колаборантом на користь спецслужб рф.

Перебуваючи на Прикарпатті, вона «розганяла» через інтернет гасла на підтримку окупантів й активно поширювала дописи, в яких закликала до відновлення СРСР.

Для максимального охоплення жінка адмініструвала анонімні акаунти в декількох соцмережах, зокрема заборонених в Україні. Вона використовувала різні псевдоніми, а зі своїм «куратором» спілкувалася через закриті канали зв’язку.

Її публікації активно поширювали інші учасники пропагандистської мережі для проведення інформаційних диверсій проти України.

Співробітники СБУ встановили місцеперебування жінки й затримали її в Івано-Франківську. Під час обшуків у неї виявили паспорт громадянки рф та комп’ютерну техніку з доказами злочину.

В СБУ зазначили, що з початку повномасштабного вторгнення розслідують більш як 300 кримінальних проваджень за фактами виправдання російської агресії проти України та популяризації окупаційних угруповань.

Стремоусов з початку повномасштабної війни одразу перейшов на бік російських окупантів. 14 червня суд заборонив його політичну партію «Держава».

Реклама

Залишити коментар