Суд арештував майно нардепа-колаборанта Ковальова

Суд арештував майно народного депутата-колаборанта Олексія Ковальова для його подальшої конфіскації на користь України. Його підозрюють у держзраді та пособництві окупантам.

Про це повідомляє Держбюро розслідувань.

Так, арештували частки Ковальова в статутних капіталах трьох юридичних осіб, а також його банківські рахунки. Загальна вартість корпоративних прав становить понад 4,7 млн гривень.

Однією з юридичних осіб є ТОВ ТРК Інтеррадіо — український інформаційно-розважальний телеканал 4 канал, який колаборант придбав 2021 року. Суд наклав арешт на 100% її статутного капіталу.

15 липня Ковальову заочно обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесенню застави. Його оголосили в розшук.

Нардеп-зрадник був обраний від Слуги народу у 186-му окрузі на Херсонщині. Після часткового захоплення регіону військами РФ він вирішив працювати на загарбників, заявивши, що нібито «Росія тут серйозно та назавжди». За це росіяни призначили Ковальова на фейкову посаду «заступника голови» окупаційної адміністрації Херсонської області.

Зі свого боку Офіс генпрокурора повідомив Ковальову про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада в умовах воєнного стану), ч. 1 ст. 111−2 КК України (пособництво державі-агресору). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років або довічне ув’язнення.

У червні з’явилася інформація про ліквідацію Ковальова на окупованій території. Невідомі підірвали його автомобіль, проте пізніше з’ясувалося, що сам колаборант вижив.

Реклама

Залишити коментар