Українцям назвали Telegram-канали, яким не можна довіряти

Українська влада закликає не читати Telegram-канали “Легитимный”, “Сплетница”, “Картель”, “Резидент”, “Наблюдатель”, “MediaPost”, “Женщина с косой” та інші, які координують із Росії. 

Про це йдеться у спільній заяві органів влади України з приводу захисту інформаційного простору України від  російських ворожих Telegram-каналів.

“В умовах, коли Україна успішно протистоїть російському нападу, вкрай актуальним є питання інформаційної безпеки. Адже, не маючи можливості перемогти на полі бою, ворог намагається посіяти “зраду” та розхитати українське суспільство. Зокрема, на це працює низка нібито незалежних телеграм-каналів, роботу яких насправді координує Кремль”.

Як зазначається, причетність таких каналів до російських спецслужб встановила раніше і Служба безпеки України в рамках відповідних кримінальних проваджень.

Йдеться про канали Легитимный, Сплетница, Картель, Резидент, Наблюдатель, MediaPost, “Женщина с косой” та інші телеграм-канали, список яких час від часу доповнюється.

“Закликаємо вас не користуватися цими каналами, адже їхню роботу фінансує і координує Росія.  У жодному разі не довіряйте їм, оскільки такі майданчики поширюють фейки та маніпуляції і є частиною інформаційної війни проти  України. Також відзначаємо, що низка цих каналів для власної розкрутки замовляє рекламу в українських пабліках. Звертаємо увагу власників і редакторів всіх українських видань, що підтримка таких ресурсів є пособництвом ворогу та буде переслідуватися відповідно до законодавства”.

Деталі: Заяву підписали:

  • Служба безпеки України
  • Рада національної безпеки і оборони України
  • МВС України
  • Міністерство оборони України
  • Міністерство культури та інформаційної політики України
  • Міністерство цифрової трансформації України
  • Головне управління розвідки Міністерства оборони України
  • Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки

Про російське “коріння” багатьох із названих каналів СБУ повідомила задовго до війни – наприклад, у лютому 2021 року.

Реклама

Залишити коментар