Поліціянти викрили раніше судимого чернівчанина у вчиненні крадіжки телефона у волонтерки

Учора, 13 липня, до поліції звернулася жителька Житомирської області і повідомила, що невідома особа викрала у неї мобільний телефон. Співробітники Управління карного розшуку ГУНП в Чернівецькій області встановили особу порушника. За фактом скоєння правопорушення слідчі поліції розпочали кримінальне провадження.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Правоохоронці з’ясували, що 11 червня по вулиці Степана Бандери у Чернівцях з підвіконня приміщення волонтерського руху ЗСУ невідомий викрав мобільний телефон «Xiaomi» вартістю чотири тисячі гривень. Він належав 21-річній вимушеній переселенці, яка на момент скоєння злочину допомагала волонтерам сортувати гуманітарну допомогу. Надалі зловмисник продав його іншій чернівчанці та витратив отримані гроші на власні потреби.

За допомогою відео з камер спостережень правоохоронці зафіксували момент скоєння злочину та отримали детальний опис зловмисника. Відповідно до отриманої інформації, співробітники Управління карного розшуку та Чернівецького районного управління поліції ГУНП в Чернівецькій області встановили особу правопорушника. Ним виявився 21-річний чернівчанин, раніше неодноразово судимий за вчинення майнових злочинів.

Слідчі поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 4 статті 185 (Крадіжка) Кримінального Кодексу України. 

Правоохоронці вилучили речовий доказ. Триває досудове розслідування.

Згідно із санкцією статті, за вчинене кримінальне правопорушення зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

Відповідно до внесених змін в законодавство, в Україні посилили відповідальність за вчинення крадіжок, що в умовах воєнного стану прирівнюються до тяжких злочинів.

Реклама

Залишити коментар