На Буковині СБУ затримала вимагачів, котрі вибивали з чернівчанина неіснуючий борг та змушували платити «данину»

Служба безпеки України викрила групу осіб, які налагодили механізм незаконного збагачення шляхом насильства.

За даними слідства, троє буковинців безпідставно вимагали від чернівчанина придуманий ними неіснуючий борг. А щоби бути переконливішими у своїх намірах, вони не просто погрожували потерпілому, а й застосовували до нього фізичне насилля. Таким чином зловмисники отримали майже 30 тис. грн.

На зображенні може бути: 4 людини, собака, на відкритому повітрі та текст «сбу служба слу безпек»

Та цього їм виявилося мало і вони вирішили такий спосіб доходу «поставити на потік»: тепер чернівчанин повинен був щодва тижні приносити новоспеченим рекетирам по 10 тис. грн. Окрім того, правопорушники змушували потерпілого займатися наркобізнесом для додаткового прибутку.

На зображенні може бути: 4 людини, собака та на відкритому повітрі

Двох учасників злочинної групи правоохоронці затримали в центрі Чернівців під час отримання чергової частини коштів, третього – на Одещині.

На зображенні може бути: 1 особа та на відкритому повітрі

Наразі вирішується питання щодо повідомлення фігурантам справи про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України та обрання їм міри запобіжного заходу.

На зображенні може бути: 1 особа

Триває слідство.

Викриття протиправної діяльності проводили співробітники СБУ в Чернівецькій області спільно з працівниками управління стратегічних розслідувань та слідчими Нацполіції під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури.

Реклама

Залишити коментар