Міністр юстиції вважає, що Ахметов більше не олігарх

Рінат Ахметов не відповідає двом критеріям для визнання олігархом після виходу з медіабізнесу та складання депутатського мандату його бізнес-партнером Вадимом Новинським

Про це заявив міністр юстиції Денис Малюська, передає ГО “ОПОРА”.

“Пан Новинський був прямим зв’язком для того, щоб визнати олігархом пана Ахметова. Тому, що вони є партнерами по бізнесу, а пан Новинський як народний депутат є політичною фігурою. Тому відмова від мандату прибрала прямий зв’язок пана Ахметова з парламентом і прибрала найочевиднішу ознаку участі у політичному житті для пана Ахметова”, – сказав міністр.

Водночас Малюська припустив, що Ахметов, можливо, відмовився від своїх медіа не остаточно. Він вказав на те, що мільярдер не зміг продати свій медіабізнес в умовах війни й натомість лише передав державі ліцензії своїх ЗМІ.

“Це моя суб’єктивна думка, не готовий говорити, що це так, але видається, що юридично це “нога у дверях” з тим, щоб не закрити собі повністю юридичні механізми повернення в бізнес”, – вважає Малюська. – Це не має комунікаційного особливого сенсу, має тільки юридичний, щоб створити собі запас для подальшого можливого оскарження в судах, у міжнародних судах, де завгодно, щоб повернути або собі активи, або їхню грошову компенсацію з посиланням на те, що або влада, або росіяни поставили в скрутне становище, де цінний актив довелось віддавати безплатно”.

Реклама

Залишити коментар