Суд заборонив ще одну проросійську партію в Україні

Восьмий апеляційний адміністративний суд заборонив діяльність «Робітничої партії України». Це вже шістнадцята проросійська політична сила, заборонена від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Про це зазначила пресслужба суду.

Там повідомили, що 12 липня колегія суддів завершила розгляд адміністративної справи № 640/9489/19 про заборону «Робітничої партії України». Суд задовольнив позовні вимоги Міністерства юстиції України.

Суд заборонив діяльність «Робітничої партії України». А майно, кошти та інші активи партії, її обласних, міських, районних організацій, первинних осередків та інших структурних утворень передадуть у власність держави.

Це рішення ще може бути оскаржене у Верховному Суді, зауважили у громадському русі «ЧЕСНО». Там кажуть, що розгляд цієї справи відбувся з третьої спроби.

Так, спершу засідання мало відбутися 23 червня, але його перенесли на 5 липня. Але й тоді розгляд провадження перенесли — тепер уже на 12 липня.

З 2015 року керівництво партії намагалося внести зміни до статуту політсили і прибрати марксистсько-ленінські формулювання. Але Мін’юст повернув документи на доопрацювання і таким чином, доки не були погоджені виправлення, діяльність партії була заблокована.

За даними руху «ЧЕСНО», «Робітнича партія України» була заснована у квітні 2012 року. У 2015 році проти очільника цього політичного проєкту Олександра Бондарчука порушили кримінальну справу.

Йому висунули підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України через публікацію в газеті «Робочий клас», де він був головним редактором. Бондарчук був заарештований і певний час перебував у СІЗО.

Загалом з 2012-го по 2015 рік попри те, що була низка виборів (президентські, парламентські та місцеві), партія жодного разу не брала в них участь. Це, як пояснили в «ЧЕСНО», може свідчити про те, що політсила могла виконувати суто технічну роль.

Реклама

Залишити коментар