Офіс президента презентував план швидкого відновлення України на майже $17,4 млрд

Україна презентує на конференції у швейцарському місті Лугано план відбудови, вартість якого оцінюють у 750 мільярдів доларів. Офіс президента також розробив Fast Recovery план — щодо оперативної відбудови соціальної інфраструктури України. Його загальний бюджет становить майже 17,4 мільярда доларів.

Про це розповів заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

План швидкого відновлення України передбачає відновлення саме критично важливої пошкодженої інфраструктури.

«Це те, що потрібно робити негайно — просто зараз. Вже зараз на деокупованих територіях необхідно відновити майже 40 000 об’єктів», — пояснив Тимошенко.

Серед таких обєктів: майже 400 шкіл, близько 300 садочків, 300 лікарень, а також об’єкти ЖКГ (водопостачання, газопостачання, теплопостачання та електропостачання). Усі інші об’єкти — це житлова інфраструктура, переважно багатоповерхівки та приватні будинки, щоб люди могли повернути своє житло.

«На нас чекає багато роботи, але ми впевнені, що зможемо втілити всі найкращі світові практики та технологічні рішення для того аби швидко та сучасно відбудувати наші міста та містечка. А головне — повернути людям житло, лікарні, дитячі садочки та школи, щоб кожен українець якнайшвидше повернувся додому і мав можливість отримувати соціальні послуги», — зазначив Тимошенко.

Реклама

Залишити коментар