На Херсонщині ексдепутат від «слуг» і колаборант Ковальов отримав «посаду» у створеному окупаційною владою «уряді»

Окупаційна влада в Херсонській області створила «уряд». Ексдепутат партії «Слуга Народу» і колаборант Олексій Ковальов отримав там «посаду» «заступника голови з питань сільського господарства».

Про це пишуть «Интерфакс» та «Коммерсантъ».

Цей «уряд» очолив колишній співробітник фсб Сергій Єлісєєв. Він раніше обіймав посаду заступника глави уряду Калінінградської області.

Крім того, «посади» отримали російські чиновники. Так, «заступником голови з внутрішньої політики» став Володимир Беспалов. Раніше він був заступником міністра з муніципального розвитку та внутрішньої політики Калінінградської області.

«Міністром освіти і науки» став Михайло Роликов, який був заступником голови адміністрації міського округу Кашира в Підмосков’ї.

28 квітня президентська партія «Слуга Народу» виключила зі своєї фракції у Верховній Раді Олексія Ковальова. Тоді він заявляв, що добровільно залишився на окупованій території Херсонщини, спілкується з російськими військовими та нібито допомагає надавати гуманітарну допомогу. Натомість тоді у «Слузі Народу» заявили, що така поведінка викликає підозру у здійсненні ним державної зради.

Державне бюро розслідувань заявляло, що розслідує кримінальне провадження щодо Ковальова за фактом колабораційної діяльності. Слідство встановило, що підприємства Ковальова нині постачають харчову продукцію до анексованого Криму, звідки далі товари везуть у росію.

Сам депутат на окупованій Херсонщині, за словами правоохоронців, співпрацює з кремлем. У ДБР згадали і про нещодавній пост депутата у Facebook, у якому він сам розповідає, що співпрацює з окупантами та вважає, що «росія на Херсонщині надовго».

Реклама

Залишити коментар