МОЗ уперше отримало рідкісний препарат для дітей, які страждають на СМА

Міністерство охорони здоров’я України вперше отримало препарат Spinraza — рідкісні ліки для дітей зі спінальною м’язовою атрофією (СМА), які називають одною з найдорожчих ін’єкцій у світі.

Про це повідомили у пресслужбі МОЗ.

150 флаконів безплатно розподілили між 30 лікарнями. В уряді зазначають, що Spinraza — це один із трьох наявних у світі препаратів, що застосовуються під час терапії дітей зі спінальною м’язовою атрофією. Також цей препарат називають «найдорожчою ін’єкцією» у світі, оскільки один його флакон коштує понад 100 тисяч доларів.

Як розповіла заступниця міністра охорони здоров‘я Марія Карчевич, українські лікарні вперше безоплатно отримують ці ліки для дітей з такою рідкісною хворобою. 

«Ми не просто отримали дорогі ліки, яких ніколи раніше не було в Україні. Ми отримали найцінніше — можливість зберегти життя дітей, які страждають на рідкісні орфанні захворювання. Ми дякуємо донорам, які подарували для наших дітей цей шанс на життя», — прокоментувала заступниця міністра.    

Spinraza — це препарат, зареєстрований компанією Biogen (США), який вводять за допомогою ін’єкції. Підтримувальні ін’єкції потрібні пацієнту протягом усього життя. 

Реклама

Залишити коментар