У Туреччині затримали судно, яке, ймовірно, везло українське зерно з тимчасово окупованого Бердянська — посол

Митні органи Туреччини затримали російське вантажне судно з зерном, яке Україна вважає викраденим. Корабель, ймовірно, привіз вантаж з тимчасово окупованого Бердянська.

Про це повідомив посол України в Туреччині в етері національного телемарафону, цитує Reuters. 

«Ми співпрацюємо [з турецькою стороною]. Судно зараз стоїть біля входу в порт, воно затримане митними органами Туреччини», — сказав він.

Боднар зазначив, що долю корабля вирішить нарада слідчих 4 липня. 

Україна звернулася 1 липня до Туреччини з проханням затримати та арештувати російське вантажне судно Zhibek Zholy, яке прибуло до турецького порту Карасу. Ймовірно, цей корабель привіз українське зерно з тимчасово окупованого Бердянська, повідомив посол України в Туреччині.

Офіс генпрокурора України звернувся до Туреччини з проханням провести огляд цього судна, вилучити зразки зерна для проведення експертизи та витребувати інформацію у перевізників про походження такого зерна. Про це йдеться у відповідному листі, з яким ознайомилася агенція Reuters.

Як написав 30 червня російський пропагандистський ресурс ТАСС, окупаційна влада Запорізької області заявила, що з порту тимчасово окупованого Бердянська «вийшло перше торгове судно з 7 тисячами тонн зерна».

Реклама

Залишити коментар