путін заявив, що санкції підштовхують рф і білорусь прискорити об’єднання

президент росії володимир путін, звертаючись до учасників IX Форуму регіонів росії та білорусі, заявив, що тиск Заходу на рф і білорусь змушують країни «прискорити об’єднавчі процеси».

Про це повідомляється на сайті кремля.

«Безпрецедентний політичний та санкційний тиск із боку так званого колективного Заходу підштовхує нас до того, щоб прискорити об’єднавчі процеси. Адже спільно простіше мінімізувати збитки від незаконних санкцій, що ухвалюються, легше освоювати випуск затребуваної продукції, напрацьовувати нові компетенції і розширювати співпрацю з дружніми країнами», – сказав президент росії.

Як повідомляє держінформагентство БелТА, самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко заявив у відеозверненні до учасників форуму, що країни колишнього СРСР «мають бути щиро зацікавлені в зближенні» з союзною державою росії та білорусі, «якщо, звісно, вони хочуть зберегти свої суверенітет і незалежність».

Як повідомлялося, у вересні 2021 року путін і лукашенко погодили 28 союзних програм, спрямованих на інтеграцію росії та білорусі. Після переговорів путін пояснив, що програми, серед іншого, стосуються спільної макроекономічної політики, інформаційної безпеки, митної та податкової сфер, інтеграції платіжних систем та гармонізації грошово-кредитної політики.

Тіснішу інтеграцію росії та білорусі обговорюють з 1990-х років. Так, обговорювалося створення спільного парламенту, конституції, єдиної валюти, але такої угоди так і не ухвалили.

2019 року з ініціативи росії переговори відновилися.

Реклама

Залишити коментар