Мінцифри та Генштаб збирають на «Армію дронів» для ЗСУ

Міністерство цифрової трансформації, Генштаб ЗСУ та платформа UNITED24 збирають «Армію дронів» для українських військових. На першому етапі планується закупити 200 безпілотників. Щоби допомогти зі збором, можна задонатити на дрон або віддати власний.

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації.

Пріоритет проєкту — 200 професійних безпілотних авіаційних комплексів тактичного рівня для повітряної розвідки. Такі дрони можуть літати до 24 годин на відстань до 160 км та на висоті до 5 км. Вони оснащені декількома камерами з тепловізором, датчиками положення та програмним забезпеченням. Їх складно помітити, а отже, складно збити. 

Мінцифри та Генштаб хочуть закрити дронами всю лінію фронту шириною близько 2 470 км. Вони дозволять моніторити дії окупантів, змінювати військові стратегії й надалі — зберегти якомога більше життів військових.

До того ж комплексна програма з UNITED24 дозволить не тільки закуповувати дрони, а й ремонтувати їх, оперативно замінювати, а також проводити навчання пілотів.

Допомогти ЗСУ і долучитися до збору можна з будь-якого куточка світу, внісши свою пожертву через платформу UNITED24. Або задонатити власний дрон. 

Надіслати свій дрон можна на склад партнерів проєкту — Help Ukraine у Польщі або Razom for Ukraine в США, а звідти його доставлять в Україну. Українці також зможуть відправити посилку через будь-яке відділення партнера проєкту — «Нової пошти». Достатньо принести дрон, сказати кодові слова «доставка для ЗСУ на “Армію дронів”» і оператор самостійно оформить відправлення.

Зазначимо, якщо ви хочете пожертвувати свій квадрокоптер, варто перевірити, чи підходить він за параметрами. Ознайомитися з ними можна тут. Дрон може бути не новий, головне — щоб він був справним і придатним до використання.

Реклама

Залишити коментар