В Україні заарештували майно громадянина рф на майже 1,3 млрд гривень

Бюро економічної безпеки України викрило громадянина росії на ухиленні від сплати податків. Рішенням суду на його банківські рахунки, земельні ділянки та об’єкти комерційної нерухомості наклали арешт. Орієнтовна вартість цього майна — майже 1,3 мільярда гривень.

Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

За даними бюро, громадянин рф приховував фактичні обсяги доходу, отриманого від надання в оренду об’єктів комерційної нерухомості в одній з областей України, та ухилився від сплати обов’язкових платежів на суму понад 18,6 мільйона гривень.

Рішенням суду на його банківські рахунки, земельні ділянки та об’єкти комерційної нерухомості накладено арешт, орієнтовна вартість арештованого майна становить майже 1,3 мільярда гривень.

Досудове розслідування кримінального провадження здійснює Бюро економічної безпеки України за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора України. Наразі правоохоронці не повідомляли імені фігуранта.

Директор БЕБ Вадим Мельник розповів, що бюро досліджує діяльність 21 700 компаній, бенефіціарними власниками яких є громадяни країни-агресора. У пріоритеті в аналітиків — компанії з найбільшим капіталом та цілісні майнові комплекси, що можуть дати користь державі.

«Першочерговими завданнями для БЕБ є притягнення до відповідальності порушників, накладення арешту на їхнє майно, не дозволяння переоформити це майно на інші компанії та сприяння, щоби майно працювало на Україну, для відновлення економіки нашої держави, зруйнованих населених пунктів або для потреб ЗСУ», — сказав Мельник.

Реклама

Залишити коментар