Туреччина на саміті НАТО підтримає вступ Швеції та Фінляндії в Альянс — канцелярія Нііністьо

Туреччина пообіцяла підтримати вступ Фінляндії та Швеції до НАТО під час саміту Північноатлантичного альянсу в Мадриді, повідомляє пресслужба канцелярії президента Фінляндії Саулі Ніїністьо у вівторок, 28 червня.

У повідомленні сказано, що президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, Саулі Ніїністьо та прем’єр-міністерка Швеції Магдалена Андерссон 28 червня провели в Мадриді «ґрунтовну зустріч» за участю генсекретаря НАТО Єнса Столтенберга.

За підсумками зустрічі міністри закордонних справ країн підписали меморандум про взаєморозуміння. У канцелярії Ніїністьо наголосили: в цьому документі Туреччина підтвердила, що підтримає вступ Фінляндії та Швеції до НАТО на саміті в Мадриді цього тижня. «Конкретні кроки» щодо вступу двох країн будуть узгоджені союзниками НАТО протягом наступних двох днів.

У меморандумі також сказано, що Фінляндія, Швеція і Туреччина «зобов’язуються надавати один одному повну підтримку в боротьбі з загрозами безпеці один для одного». У пресслужбі Ніїністьо повторили, що Фінляндія засуджує тероризм в усіх його проявах і повністю підтримує політику НАТО у сфері боротьби з тероризмом.

Реклама

Залишити коментар