Суд заборонив «Прогресивну соціалістичну партію» Наталії Вітренко

Восьмий апеляційний суд Львова заборонив ще одну проросійську партію — «Прогресивну соціалістичну партію» Наталії Вітренко. Рішення ще можна оскаржити.

Про це повідомляє пресслужба суду.

Усі кошти, майно та інші активи партії перейдуть у власність держави. Партія подавала позов проти Мін’юсту, називаючи його дії протиправним. Однак суд відхилив цей позов.

Рішення про заборону партії ще можна оскаржити у Верховному Суді.

«Прогресивну соціалістичну партію» створили ще у 1996 році. Її очолює Наталія Вітренко. Син політикині — голова правління «Нафтогазу» Юрій Вітренко. У 2021 році жінка заявляла, що її син має інші, ніж у неї, погляди, називаючи його «західником і русофобом».

У 2004 році Вітренко балотувалася на посаду президента України, але отримала 1,97% голосів. У другому турі виборів та переголосуванні підтримувала проросійського Віктора Януковича. Різко ставилась до подій Помаранчевої революції.

У лютому 2014 року, після втечі Януковича на тлі Революції гідності, вона допомагала проведенню «референдуму» у Слов’янську з питанням, чи довіряють люди новій владі в Києва. Це призвело до появи так званих народних захисників та самопроголошеного мера, зазначають у «ЧЕСНО».

З 2014 року жінка мешкає у Москві. Вона не засуджує війну росії проти України. Зокрема у повномасштабному вторгненні Вітренко звинувачує США та Велику Британію.

Реклама

Залишити коментар