У Туреччині заявили про позитив у переговорах із росією щодо деблокади українських портів

Військова делегація Туреччини 21 червня провела переговори у москві з представниками кремля щодо деблокади українських портів та вивезення зерна на світові ринки. Кажуть про позитив у розв’язанні проблеми.

Про це пише турецьке агентство Anadolu.

Делегація з Анкари складалася з представників Міністерства національної оборони. Вона приїхала обговорити подолання продовольчої кризи, яка виникла через вторгнення рф в Україну, евакуацію торгових суден з українських портів та безпечне перевезення турецьких військових літаків, які нині перебувають в аеропорту «Бориспіль».

Зазначається, що переговори «відбулись у конструктивній і дуже позитивній атмосфері». На них зокрема домовилися про перемовини найближчими тижнями між Туреччиною, росією, Україною та ООН для деблокади портів. Про них раніше писали ЗМІ.

«З іншого боку, зустріч у Москві дала перший конкретний результат. Буквально через кілька годин після закінчення довгої зустрічі турецьке суховантажне судно, яке чекало кілька днів, вийшло з українського порту. Турецький корабель “Азов Конкорд” став першим іноземним судном, яке вийшло з українського порту в Маріуполі, що перебуває під контролем російської армії», — пише Anadolu.

Реклама

Залишити коментар