Інтеграція України в ЄС стане ще одним кроком для перемоги у війні – Бурбак

Увесь світ сьогодні демонструє безпрецедентну підтримку Україні у боротьбі з російською агресію. На цьому в ефірі програми «Постфактум» на телеканалі ТВА наголосив народний депутат двох скликань Максим Бурбак.

«Київ зараз фактично став місцем постійної дислокації європейських та світових лідерів. І вони регулярно здійснюють візити до столиці – під час бойових дій, під час ракетних нальотів і бомбардувань, – наголосив політик. – Це є фактом підтримки України в її боротьбі. Як і перспектива отримання статусу кандидата в члени ЄС та доступу до інших європейських об’єднань.

І якщо членство в НАТО це більш тривала перспектива, бо це не тільки перехід на стандарти озброєнь, калібрів. Там треба провести велику домашню роботу – щодо принципів демократії, верховенства права, щоб вони таки були впроваджені в Україні.  Але ми зараз отримали підтримку від наших американських партнерів щодо союзу між Великобританією, Польщею, країнами Балтії та України. Тому, скажімо, якщо рішення по Євросоюзу можуть затягуватися, через позицію приміром Угорщини, то можуть бути утворені інші дієві міждержавні об’єднання України з країнами-союзниками.

Але у будь-якому випадку можна констатувати, що путін програв. Він розраховував, що і Євросоюз, і НАТО вони розколяться у питанні підтримки України. Натомість ми бачимо, що число країн, які стають на нашу сторону у боротьбі з агресором, зростає. Навіть при тому, що країни Заходу несуть великі фінансові втрати, але ми бачимо що і уряди, і населення цих країн готові платити цю ціну – лиш би росія не перемогла у війні. Бо не лише Україна, – світ не може програти путіну. Демократичний світ не може програти автократії, тому всі й усвідомили, що необхідно згуртуватися для боротьби з абсолютним злом, яке на сьогодні уособлює росія.»

Реклама

Залишити коментар