Війна з росією має тривати до звільнення всієї України, – Михайло Басараб

«Заморожування» війни з росією може призвести до тяжких соціальних, економічних і політичних наслідків, тому Україна повинна боротися до звільнення всіх своїх територій.

Про це пише політолог Михайло Басараб у своїй статті для Київського Безпекового Форуму.

«Для України встановлення статус-кво, коли окрім частини Донбасу і Криму, захоплено ще й частину Харківщини, Херсонщини та Запоріжжя, також не обіцяє нічого хорошого. Ми добре пам’ятаємо руйнівні політичні та економічні наслідки для України після захоплення Криму та частини Донеччини і Луганщини у 2014 році», – наголошує він.

«Тепер картина виглядає значно гірше. Зруйновано значну частину інфраструктури та промисловості країни, Україна фактично втратила морські шляхи для експорту та імпорту», – зазначив Басараб.

За його словами, війна і руйнування зумовили також істотне порушення демографічного балансу у державі.

«Щоб уникнути такого невтішного сценарію, вкрай важливо зрозуміти одну просту річ – Росії не може зійти з рук те, що вона безвідповідально почала», – наголосив політолог.

«Будь-які розмови про пошук компромісів з Москвою можливі лише після того, як усі путінські окупанти будуть викинуті за межі міжнародно визнаної території України, воєнні злочинці зазнають кари за тяжкі міжнародні кримінальні злочини, а на Росію, як державу, буде покладено обов’язок компенсувати збитки, завдані війною», – наголосив Михайло Басараб.

«Поки цього не станеться, вимушена оборонна війна України і її західних партнерів проти агресора має тривати», – резюмував він, підкресливши, що українське суспільство готове до спротиву.

Реклама

Залишити коментар