У Мелітополі 90% працівників шкіл відмовилися від співпраці з окупантами — мер

В окупованому Мелітополі Запорізької області 90% з 2 700 співробітників місцевого управління освіти відмовилися від співпраці з росіянами.

Про це в етері телемарафону повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

Він каже, що 10% співробітників шкіл, які погодилися на співпрацю, — це здебільшого технічні працівники, зокрема двірники. Водночас вчителі переважно від такої пропозиції окупантів відмовилися. «Це є не те що гарний показник, це є безперечний показник патріотизму наших вчителів і їхнього бажання навчати наших українських дітей за нашими українськими програмами», — зазначає мер.

За словами Федорова, окупанти вже зрозуміли, що українські вчителі не хочуть бути колаборантами. Відтак росіяни почали набирати вчителів з віддалених регіонів росії і пропонувати їм роботу у Херсонській та Запорізькій областях. Зокрема, за словами Федорова, вчителів набирають навіть у Новосибірську. 

«Це досить загрозлива ситуація, тому що ми чітко розуміємо, що будуть навчати вчителі з Новосибірська наших дітей. Звичайно, вкрай важливим є, щоб вже 1 вересня діти йшли до українських шкіл», — сказав Федоров.

Реклама

Залишити коментар