росія досі відмовляється визнавати загиблими 27 членів екіпажу крейсера «Москва» — розвідка

Чиновники та спецслужби продовжують змушувати родини російські моряків приховувати інформацію про своїх загиблих родичів на крейсері «Москва».

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

27 членів екіпажу, зокрема й 19 строковиків, дотепер вважаються зниклими безвісті. У Севастополі офіційно поховали лише мічмана вахрушева.

Командир крейсера капітан першого рангу купрін, який, на порушення статуту, одним із перших покинув корабель, пояснює свій вчинок намаганням врятувати саме строковиків — нібито він отримав такий наказ після вибухів на кораблі.

Родичів загиблих моряків відмовляються приймати і в командуванні вмф рф та командуванні чорноморського флоту, і в органах влади та соціального забезпечення. Їх спрямовують до групи психологів, медиків та юристів, яка була спеціально створена для приховування інформації про загиблих та зниклих безвісті окупантів-строковиків.

Дізнавшись про бажання родичів оприлюднити інформацію про загиблих у ЗМІ, до них додому та за місцем роботи приходять співробітники фсб та проводять «розʼяснювальну роботу» з погрозами про кримінальну відповідальність за розголошення державної таємниці.

Соціальна напруга серед родичів росіян, що загинули на крейсері «Москва», продовжує зростати, як пише воєнна розвідка.

13 квітня стало відомо, що українські військові влучили ракетами «Нептун» у російський ракетний крейсер «Москва», який був флагманом чорноморського флоту рф. Це саме той корабель, який погрожував військовим на острові Зміїний та отримав відповідь «Русский военный корабль, иди на…!»

У міноборони росії спершу заявили, що пожежу локалізували і судно «зберігає плавучість». Зрештою вночі 14 квітня відомство визнало, що російський ракетний крейсер «Москва» затонув. А втім, міноборони рф не визнає, що корабель затонув унаслідок дій українських військових.

За даними «Мілітарного», крейсер «Москва» мав артилерійське, зенітне, протичовнове та мінно-торпедне озброєння. Крім того, на ньому були встановлені 16 пускових установок протикорабельних ракет П-1000 «Вулкан» із дальністю враження цілей до 1000 км, а ще корабель перевозив на борту один гелікоптер Ка-27.

Реклама

Залишити коментар