Брак управлінських навичок і повна відсутність політичного досвіду – Максим Бурбак назвав причини кризи в обласній владі

Конфлікт губернатора з силовим блоком області – точно не те, що зараз мало би характеризувати Буковину. Таку думку в ефірі програми «Постфактум» на телеканалі ТВА висловив народний депутат України двох скликань Максим Бурбак.

«Особисто я вважаю, що ця ситуація виникла через брак управлінських навичок і повну відсутність політичного досвіду в керівництва ОВА, – наголосив політик. – Треба ж уміти делегувати повноваження різним управлінським структурним підрозділам. Це й зіграло не на руку голові Чернівецької ОВА.

У мене є заздрощі до наших сусідів – Львів, Івано-Франківськ… які в процесі релокації зі сходу країни просто повністю відкрилися для переміщених підприємств. Я вже не кажу про інвестиційних нянь, вони дають чиновників, які займаються супроводом кожного конкретного підприємства, підбирають земельні ділянки, умови. Бо вони розуміють – це додаткові робочі місця, надходження до місцевих бюджетів. Ну і просто – треба допомогти сусідам у скруті!

Натомість ми всією владною командою займаємося гуманітаркою. Ну і ще сваримося. Поставте на розподіл гумдопомоги голову департаменту соціальної політики – і доста!

Взагалі це великий сором і ганьба ця ситуація, яка сталася зараз в Чернівецькій області. Вся країна гуртується, забули про політичні розбіжності, чвари. Всі зараз працюють лише на те, щоб підтримати ЗСУ, ТрО, наших правоохоронців – для того, щоб боронити нашу країну від рашистської навали. Натомість у тилу – у глибокому тилу у Чернівцях, – починаються політичні розборки.

І розумію, що конфлікт вже вийшов у таку публічну площину, де його вже не було як приховати.

Технологічно – офіс президента робить подання – як на призначення, так і на звільнення, – а кабінет міністрів – погоджує. Якщо вже було погодження кабміну, значить до них «зайшла бумага» з ОП – погодити звільнення. Це вже доконаний факт – ця команда дискредитована.

Але справа не в прізвищі голови. На моїй політичній історії скільки вже губернаторів змінилося! У мене вже пальців на руках не вистачає від тих кандидатур на нового голову, які я чую від різних експертів. Але я хотів би почути не прізвище, а публічну стратегію функціонування області у воєнний час, і стратегію розвитку краю після Перемоги.

Реклама

Залишити коментар