Намагалися незаконно перетнути кордон: собака допоміг прикордонникам виявити групу ухилянтів

Прикордонний собака допоміг охоронцям кордону затримати групу осіб, які намагалися в незаконний спосіб перетнути українсько-румунський кордон та втекти від наряду.

Так, вчора, 14 червня, в ході реалізації випереджувальної інформації від оперативних співробітників 31 прикордонного загону наряду відділу «Красноїльськ» вдалося вийти на слід невідомих. З появою військовослужбовців правопорушники, яким до кордону залишалося близько 300 метрів, вдалися до втечі.

Однак, під час переслідування одного із втікачів вдалося затримати. Решту спільників було затримано згодом, на їх слід вивів прикордонний собака Душан. Поява чотирилапого помічника та попереджувальні постріли у повітря відбили бажання продовжувати втечу.

Як було з’ясовано пізніше, затриманими виявилися мешканці Чернівецької та Волинської областей. Всіх чотирьох затриманих доправлено до прикордонного підрозділу для притягнення їх до адміністративної відповідальності за ст. 204-1 “Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України” КУпАП та за ст. 185-10 “Злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника Державної прикордонної служби України …”

За цими фактами прикордонники направили повідомлення співробітникам Національної поліції про виявлення ознак кримінальних правопорушень за ст. 336 й 332 ККУ “Ухиляння від призову за мобілізацією” та “Незаконне переправлення осіб через державний кордон України”.

Реклама

Залишити коментар