Що цікавого подивитись у Чернівцях за один день?

Чернівці справедливо вважаються одним із найкрасивіших міст України. Тут тихі вулички буквально просякнуті духом традицій, а в місцевих кав’ярнях та кафе можна скуштувати найсмачніші українські страви, приготовані за старовинними рецептами, що передаються з покоління до покоління. А вже після ситного сніданку слід і прогулятися. Сьогодні ми склали вам маршрут екскурсії одного дня, який дозволить побачити максимум пам’яток.

Почати прогулянку варто з відвідування Собору Святого Духа. Незвичайно, що його фасад пофарбований у гарний рожевий колір, що не властиве для церков. Поряд із собором встановлено пам’ятник першому митрополиту Буковині.

Далі вирушаємо на вулицю О. Кобилянської. Вона буквально усіяна старовинними будинками, кав’ярнями, сувенірними лавками, скульптурами. Це, мабуть, найкрасивіша вулиця міста, яка нещодавно була повністю відреставрована.

В декільках хвилинах ходьби знаходиться Вірменська церква Петра і Павла. Усередині її розташований побудований для філармонії просторий органний зал. Але вхід до нього лише за заздалегідь купленими квитками. Навпроти приміщення церкви адміністрація виділила будинок під Український народний будинок.

Продовжити екскурсію можна відвіданням Миколаївського собору. Місцеві жителі називають його «п’яною церквою». Але до алкоголю ця будівля не має жодного стосунку. Просто куполи церкви незвичайно закручені і начебто хиляться до центральної вежі. Неподалік знаходиться Успенський собор. До нього з’їжджаються прочани з усього світу заради чудотворної ікони Матері Божої Чернівецької.

У соціальних мережах пишуть, що незабаром Чернівці стануть ще популярнішими у туристів, адже крім величезної кількості визначних пам’яток, тут мають звести гральний будинок. Така ініціатива стала можливою завдяки легалізації азартних ігор на території України. Щоправда, поки що точно невідомо, коли саме знайдуться інвестори на такий великий проект. Тому багато хто продовжує відвідувати найкращі казино Quickspin через інтернет. До речі, новачкам вони часто пропонують бонуси у вигляді фриспінів або подвоєння депозиту при поповненні рахунку

Реклама

Залишити коментар