У Європи є моральний обов’язок перед Україною, яка бореться за європейські цінності, – Іванна Климпуш-Цинцадзе про статус кандидата на вступ до ЄС

Надання Україні статусу кандидата на вступ до Європейського Союзу є виключно політичним рішенням.

Про це заявила Голова Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу Іванна Климпуш-Цинцадзе під час онлайн-дискусії Київського безпекового форуму, заснованого Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну».

«Сьогодні не можна вести мову про якусь бюрократичну, юридичну казуїстику, яка би мала стати на заваді ухвалення політичного, я підкреслюю, це абсолютно політичне рішення, щодо надання Україні кандидатського статусу», – сказала вона.

«Насправді немає чітких, конкретних, деталізованих, остаточних процедур, які би казали: ось тепер ви все зробили і ось тепер Україна чи яка-небудь інша країна може отримати статус кандидата», – додала Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Вона наголосила, що українське суспільство і наші Збройні Сили зробили надзвичайно багато для захисту цінностей, на яких побудована Європа.

«Цінності мають значення тоді, коли їх є готовність захищати, коли за них готові навіть помирати. Ми нагадали Європі про те, що багатьом здається вже даністю в Європейському Союзі», – підкреслила Голова Комітету Верховної Ради з питань інтеграції.

На її думку, це має стати базою для політичного рішення, яке має ухвалити Європейський Союз.

«В цей час випробувань, який так гідно і так тяжко одночасно, з такими жахливим втратами сьогодні проходить Україна, як на мене, це моральний обов’язок – сказати Україні: ми з вами, ви є членом нашої родини», – наголосила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Вона також додала, що Україна після отримання кандидатського статусу готова буде пройти всі складні реформи, щоби стати повноправним членом Європейського Союзу.

Реклама

Залишити коментар