Перспектива членства у ЄС не залишить Путіну жодного шансу на перемогу, – заступниця голови Верховної Ради Олена Кондратюк

Отримання Україною статусу кандидата на вступ до Європейського Союзу допоможе розірвати ланцюг війни з Росією і наблизити Україну до її стратегічної мети – бути членом Європейського Союзу і НАТО.

Про це заявила заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк під час онлайн-дискусії Київського безпекового форуму, заснованого Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну».

«Зараз унікальний історичний момент. І перед Україною стоїть надзвичайно амбітна ціль, як на мене, – отримати статус кандидата в члени ЄС вже в червні на саміті Європейського Союзу», – сказала вона.

Кондратюк переконана, що це рішення допоможе розірвати ланцюг війни з Російською Федерацією.

«Це реальна можливість розірвати цей ланцюг війни з Російською Федерацією і наблизити Україну до її стратегічної мети – бути членом Європейського Союзу і НАТО. Мало того, вирвати саме Європейському Союзу саме Україну з «сірої зони» впливу Російської Федерації», – наголосила вона.

«Друге – це показати реальне єднання країн Європейського Союзу в підтримці України і не дати Путіну жодного шансу на перемогу», – додала Віце-спікер.

Олена Кондратюк зазначила, що за опитуванням «Євробарометру», 66% європейців підтримують членство України у Європейському Союзі, а 71% вважає, що Україна є частиною європейської родини.

«Понад 91% громадян України виступають за вступ України до ЄС. І це абсолютно безпрецедентно, як на мене. Нам не можна упустити цей шанс. Україна заслужила стати членом Європейського Союзу, бо Збройні Сили України захищають не лише нашу незалежність і свободу, але й країни Європейського Союзу», – підкреслила вона.

Реклама

Залишити коментар