Президент ПАРЄ знову закликав росію негайно припинити війну

Президент ПАРЄ Тіні Кокс знову закликав росію негайно припинити війну, кожен день якої несе нові злочини проти народу і держави Україна та міжнародного права.

Як повідомляється на сайті Ради Європи, про це йдеться у заяві президента ПАРЄ з приводу 100 днів загарбницької війни росії проти України.

Він зазначив, що від початку цієї агресії десятки тисяч українських громадян і солдатів були вбиті, поранені або зазнали жорстокого поводження.

“Жахливі військові злочини були скоєні проти невинних мирних жителів. Мільйони людей були змушені залишити свої домівки і навіть країну. Масштаби катастрофи величезні”, – додав Кокс.

Він нагадав, що цим грубим порушенням міжнародного права росія перетнула червону лінію Ради Європи і була виключена з найстарішої та найбільшої договірної організації Європи, яка зобов’язує держави-члени прагнути миру, захищати верховенство права, права людини та демократії. Через це, підкреслив Кокс, всі громадяни росії втратили своє фундаментальне право на звернення до Європейського суду з прав людини, коли вони вважають, що їхні права не поважаються російською владою.

«Кожен день цієї війни занадто довгий. Кожен день, якщо це буде продовжуватися, призводитиме до нових злочинів проти народу і держави Україна та проти міжнародного права. Зупиніть війну, відновіть мир, нехай буде справедливість», – закликав президент ПАРЄ.

Реклама

Залишити коментар