Яценюк: жодні проміжні рішення на умовах путіна не можуть зупинити війну

Якщо Україна зазнає невдачі, Європа не уникне її долі. Про це сказав прем’єр-міністр України у 2014-2016 рр. Арсеній Яценюк під час свого звернення до Конгресу EPP – European People’s Party.

Будь-яке тимчасове рішення переконає Путіна, що він може піти далі й мобілізувати свої сили для нового наступу.

Немає іншої альтернативи, аніж чіткий і однозначний план ЄНП, націлений на єдину і найважливішу мету – перемогу України.

Перше. Україна має бути забезпечена важким озброєнням. Зараз, негайно і в необхідних кількостях.

Друге. Україна має отримати статус кандидата в члени ЄС. Це був би історичний провал ЄНП, якщо цього не станеться в червні цього року.

Третє. На Росію повинен бути накладений шостий пакет європейських санкцій, які вводять ембарго на нафту. Скажімо чесно – проти цього рішення виступають ті, хто використовує членство у нашій родині не через цінності, а задля вигоди.

Четверте. Лише вільний світ, Європейський Союз і Сполучені Штати Америки можуть допомогти Україні вижити в цьому жахливому становищі. Україна має отримати масштабний пакет економічної та фінансової підтримки.

П’яте. Путін не є стороною для переговорів. Він і його режим є воєнними злочинцями. Ми повинні зробити все можливе, щоб майбутній Міжнародний трибунал неминуче притягнув їх до справедливої кари.

Реклама

Залишити коментар