У росії заявили, що платитимуть за зовнішнім боргом у рублях

Спікер Держдуми рф в’ячеслав володін заявив, що США штучно заборонили росії виплати в доларах для обслуговування її зовнішнього боргу, але рф буде здійснювати виплати за ним у рублях

Про це повідомляє ТАСС

“США хочуть створити проблеми Росії, штучно заборонивши виплати в доларах для обслуговування зовнішнього боргу РФ, але Росія здійснить виплати в рублях, всі необхідні кошти у країни є”, – цитує агентство слова Володіна у своєму Telegram.

У своєму телеграмі він додав, що це відповідь Росії на “виклики, які США хочуть створити для неї”, не продовживши ліцензію на обслуговування зовнішнього боргу.

“Досвід взаєморозрахунків у рублях у нас є, контракти по газу це показали. А США і сателіти, які підтримують їхні рішення, нехай звикають до рубля”, – заявив Володін.

Як повідомляє видання “The Bell”, це означає, що Росію знову може чекати нехай і формальний/технічний, але все ж таки перший дефолт за міжнародними зобов’язаннями з 1918 року (під час дефолту 1998 р. зовнішній борг країна продовжувала сплачувати). Однак це може статися не раніше, ніж наприкінці липня.

Річ у тім, що РФ мала здійснити платіж за купонами 27 травня. Але Мінфін встиг внести його наперед, ще наприкінці минулого тижня. Відповідно наступні платежі з купонів тепер призначено на 23-24 червня. Якщо ж їх не вдасться провести, формальний дефолт на Росію може чекати наприкінці липня — після закінчення 30-денного grace period (пільговий період).

Реклама

Залишити коментар